14 Eyl 2010

hayırlı olsun!

,
Hayırlı olsun!

2 gün önce aylardır beklenen referandum yapıldı. Ve önceki yazımda da yazdığım ve saydığım sebepler çerçevesinde 58 oranında evet çıktı...

İsteyenler tekrar yazımı http://www.facebook.com/?sk=2347471856#!/note.php?note_id=419579776926 linkinden okuyabilirler.

Ancak asıl konum bu değil benim...

Benim asıl konum çok yaklaşan bir tehlikeye karşı önlem almamız...

Bu bahsi geçen tehlike “fedarsyon sistemi...” Her ne kadar iktidar sürekli yalansada gidiş hat bu yalanlamanın tam tersini gösterdiği için bu yazıyı yazma gereği duydum.

Türkiye, referandum ile resmen bazı gerçekleri gözler önüne serdi...

Peki nedir bu gerçekler?

Sıralayim...

Ülkemiz laik-dindar-kürt olarak 3'e çok keskin bir biçimde ayrıldı. Ve bu koşullar federasyon için büyükbir başlangıcı göstere göstere getiriyor.
Boykotçular yine önceki yazımda belirttiğim gibi dolaylı yoldan evet dediler. Ki BDP'nin baskısından kurtulup da oy vermeye gidenlerin çok büyük oranı “evet” dedi. Yani sonuç pek değişmedi aslında hayırcılar açısından.
BDP'nin halkı, zor kullanarak sandıktan uzaklaştırdığı bilinen bir gerçek. Bu durumda BDP'nin aslında kürt halkının iradesini yansıtmadığının büyük bir göstergesidir.
CHP, eskiden kendini tutan şehirlerden hayır'ı çıkarttı. Ancak MHP kendi şehirlerinden hiç oy çıkartamadı. Bu durum kılıçtar ile CHP'nin nasıl oyları kendi tarafına çektiğinin büyük bir göstergesidir.
Bu durumda çıkartılabilecek bir sonuç ise aslında, AKP'nin iddia ettiği gibi hayır cephesinin çok güçlü olmasından dolayı mağdur olduğu değil, aksine CHP'nin nasıl oy potansiyelini yükseltip aslında hayır cephesinde nasılda tek başına olduğunun büyük bir kanıtıdır.

Önceleri de dediğim gibi sadece bu durum bile AKP'nin kan kaybettiğinin ve daha da kaybedeceğinin açık bir örneğidir. Kaldı ki AKP'yi sevmiyorum deyip normal şartlarda hayır cephesinde olması gereken %10'luk oy potansiyeli sahip kişiler hayır cephesinin kendisini ikna dememesinden dolayı “evet cephesine” demokrasi gelecek inancıyla gitmişlerdir.

Bu tablo başarısızlık değil resmen başarıdır!

Bu olaylar zincirinin sebibi olarak milli birliğin pati yahut çıkar dinlemeden hep beraberlik içinde olunmasıyla direk bağlantısı vardır.

İnanıyorum ki MHP'nin lideri bahçeli koltuğunu başka bir kişiye bıraktığında bu durum daha da alevlenecektir.

Ancak tüm bunlara rağmen savaş, asıl şimdi başlıyor...

VOLKAN KAHYALAR

0 yorum to “hayırlı olsun!”

 

1 Fikir Ver ! Görüş, Yorum, Anlayış farkı... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates