10 Eki 2010

2.ciner ve doğan olmasın diye...

,
Son zamanlarda basının durumunu hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum...

Muhalif basın tek tek susturuluyor... Yahut açıkları bulunup görüşleri değiştiriliyor...

Bunun örnekleri arasında ilk olarak Cihaner grubunu gösterebilirim. Cihaner grubu, bildiğiniz üzere önceleri ATV'nin sabibiydi.

Ancak grup iflas edince hükümet ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'nin %20'lik bor fonu bu gruba aktarıldı. Bunun karşılıksız olduğunu düşünmediniz heralde?

Evet bunun bir karşılığı vardı. İleride Cihaner grubu, hükümet istediği onları anda onların icraatlerini öven haberler yapacaktı.

Peki neden direk bu durum sonradan yapılmaya başlandı?

Çünkü, laik kesimin önce güveni kazanılacak daha sonra bu güven ile AKP iktidarına oylar kaydırılmaya çalışılacaktı. Böylece iktidarın basını kullanma amacı resmen hedefine ulaşacaktı.

Bunun ispatı olarak da kanalın önemli bölümlerine gerici zihniyeti yahut Fetullahçı diyebileceğimiz zihniyeti koymasını gösterebiliriz.

Bu zihniyetler kimler demenize gerek yok aslında. Çünkü bu zihniyeti tanımamız için kanalı biraz takip etmemiz bile yeterlidir aslında.

Bu sisteme bir örnek daha vermek isterim...

Bildiğiniz üzere Doğan gruba yapılanlar ortadadır...

Aslına bakarsanız Doğan grubunun ve Ciner grubunun önceden de pek ahlaklı olduğu söylenemez . Ancak başta da bahsettiğim gibi muhalif gibi gözüken habercilerin tasfiyesi gerek basın özgürlüğü gerekse iktidarın ne kadar dürsüt olduğunun öğrenilmesi açısından çok önemlidir.

Konu konuyu açıyor...

Hiç dikkat ettiniz mi? Doğan gurubu önceden muhalif davranırken borçlarından sonra insanların bilinç altına hitap eden iktidar yanlı haberler verilmeye başlandı...

Zaten emperyalizme hizmet eden diziler ve magazin programları ortadayken birde haber programlarının tasfiye edilmesi sayesinde iktidarın daha çok güçlenmesi istenmektedir.

Her ne kadar yapılan kamuoyu araştırmalarında basının insanların düşüncesine etki etmediği sonucu çıksada unutlamamalıdır ki insanların kemikleşmiş düşüncelerinde bile basının rolü çok büyüktür.

Özellikle bizim gibi kitap okumayan toplumlarda bu durum daha net gözükmektedir.

Basın o kadar önemlidir ki, bilinçaltına yerleştirilen en önemli yetkimiz olan seçme hakkı bile önemsiz boyuta gelmiş. Bu durumda doğal olarak istatistiki açıdan güçlünün daha güçlü güsüzsün ise daha güçsüz olması sonucunu getirmektedir.

Bu durumda yine doğal olarak demokrasi ortamını engellemekte azınlıkların ezilmesine kadar giden bir sürece göz yumulmaktadır.

Böyle bir ortamda yine ülkemizde görüldüğü gibi senin tarafın benim tarafım gibi ayrımcılık ortamı yaratılmakta ve ülkelerin milli birlik ve beraberliği ortadan kalktığı için bu durum ülkenin sonunu hazırlamaktadır.

Ki bu zincirleme olaylar kan ile beslenen emparyalizme hizmet etmektedir.

Bunları engellemek için tek yapılması gereken durum kitap okumaktır. Ne kadar çok kitap okunursa o kadar çok bilinçleneceğimizden dolayı 2. Ciner ve Doğan grubu vakalarının önüne geçilmiş olunacaktır.

...

VOLKAN KAHYALAR

0 yorum to “2.ciner ve doğan olmasın diye...”

 

1 Fikir Ver ! Görüş, Yorum, Anlayış farkı... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates