14 Haz 2010

Lütfen Atatürk'ümüz hakkında böyle ithamlarda bulunmayın!

,
İnternet ortamının en iyi yönlerinden bir tanesi çok çeşitli kişilerle aynı ortamda bulunuyor olman.

Bir diğeri ise, bu aynı ortamda bulunduğun kişilerin düşüncelerini rahatlıkla söyleyebildiği için (en azından takip edilmediğini zannederek) farklı düşüncelerle karşılaşmak.

Geçenlerde bu farklı düşüncelerden iki tanesine rast geldim. Bunlardan bir tanesi "Atatürk'ün, burjuva devrimi yaptığını, Denizlerin ise halk devrimi yaptığını iddia ediyordu!

Bir diğer iddia ise daha bir ilginç ve daha bir saçma...

Atatürk'ün "Türkçü" olduğunu iddia ediyordu.

Ben hiç bir şey olmadığım gibi "tarihçi" de değilim. Ki bu durumu her yazımda belirtiyorum. Amacım "kendini bu ne sanıyor?" diyenlere "hiç bir şey sanmadığımı" ispat etmektir.

Her neyse...

Dediğim gibi ben tarihçi değilim ama halkın "liderine" saçma sapan ithamlar konulursa orada başınıza tarihçi kesilirim! Neden mi? Çünkü, biliyormuş gibi ortalıkta gezenleri susturmak bir "devrimci borcudur!"

Devrimcilik, siyasal bir şey değildir.

Devrimcilik Dünyanın neresinde bir yanlışlık varsa ona "dur" demektir.

Eğer sende böyleysen sende devrimcisin!

İşte bu yanlışların en çok yaşandığı yer olan ülkemizin, kurucusu Atatürk'ümüze yanlış ithamlarda bulunmanıza izin vermem! bırakın beni hiç bir devrimci vermez!

Atatürk eğer burjuva devrimcisi ise; ve Denizler her bildirisinde, her sözünde, her davranışında Atatürk'ün miğferleri olduklarını çekinmeden söylediler ise o zaman nasıl oluyor bu durum?

Madem öyle neden Atatürk tek başına kurtuluş savaşını kazandığını iddia edenlere "Hayır! Kurtuluş savaşını Türkiye halkıyla kazandık" diyordu.

Madem öyle neden, cepheden cepheye koşması yetmiyormuş gibi bizde Anadolu'nun dört bir tarafını gezip halkın dertlerini dinleyip çareler aradı?

Atatürk "Türkçü" olsaydı eğer kurtuluş savaşında önderlik yaparken sadece Türklerle beraber savaşırdı!

Eğer Türkçü olsaydı Türk Dil kurumu gibi önemli bir kurumun başına Ermeni Samih Rif-at'ı getirmezdi!

Eğer türkçü olsaydı 1930'da "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına Türk milleti denir." der miydi?

Yada...

"Biz doğrudan doğruya millet perveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o kadar topluma dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Der miydi?

Onu da geçelim bu kadar örnek yetmediyse...

"Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir soyun evlatları ve hep aynı cevherin damarlarıdır." Der miydi?

Başka örneğe gerek yok sanırım...

Lütfen; bırakın gerçeği bilmeden, analiz etmeden yorum yapmayı onun düşüncelerini sevmeseniz dahi böyle olmayacak saçma sapan ithamlarda bulunmayın...

...

VOLKAN KAHYALAR


www.gizlibelgeler.azbuz.com

www.akilcagi.com/volkan

0 yorum to “Lütfen Atatürk'ümüz hakkında böyle ithamlarda bulunmayın!”

 

1 Fikir Ver ! Görüş, Yorum, Anlayış farkı... Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates